Terugblik Kerstactie 2022

Ook in 2022 heeft SOFAK besloten een bedrag vrij te maken voor een kerstactie van internationale en migrantenkerken. De kerstperiode is een belangrijke periode waarin het organiseren van een maaltijd of het uitdelen van een kerstpakket een groot verschil kan maken. Er is dit jaar gekozen om een bedrag vrij te maken van 7,50 per persoon, waarbij kerken dit voor maximaal 100 mensen konden aanvragen. Met dit bedrag konden zij een kerstdiner of kerstpakket samenstellen voor mensen in een kwetsbare sociaaleconomische positie.

Deze kerstactie was een groot succes en de aanvragen stroomden binnen! Uiteindelijk hebben 38 kerken gebruik gemaakt van deze actie en samen hebben zij voor meer dan 3170 mensen voor maaltijden en/of kerstpakketten gezorgd. Wat was het fijn dat er weer fysieke maaltijden konden plaatsvinden na twee jaar van corona. En ook de pakketten met voedsel en soms een warme deken, waren welkome aanvullingen in dit jaar. 

We zijn blij dat we hier als SOFAK een steentje aan konden bijdragen en dankbaar voor alle internationale en migrantenkerken die deze actie met zoveel enthousiasme hebben opgepakt en uitgevoerd. Wat zijn er veel vrijwilligers in de weer geweest om pakketten samen te stellen en maaltijden te koken! Heel hartelijk dank daarvoor. Op deze manier werd Christus licht weer extra zichtbaar in de maand waarin we Christus komst naar deze aarde konden vieren. Als SOFAK konden we dit onder meer doen dankzij een bijdrage van de Francine van der Meer Stichting, waarvoor hartelijk dank! 

Hieronder een aantal foto’s om een sfeerimpressie te krijgen van de verschillende acties.