Versterking van het SOFAK bestuur

23 juni 2021

SOFAK, het fonds voor internationale en migrantenkerken in Nederland, heeft per 15 juni jl. Jurjen ten Brinke verwelkomd als nieuwe voorzitter van het bestuur.

Jurjen ten Brinke, voorganger bij de multiculturele kerkgemeenschap ‘Hoop van Noord’ in Amsterdam en tevens werkzaam bij de Evangelische Omroep: “Als voorganger van een multiculturele kerk zie ik hoe waardevol het ‘leren van andere culturen’ is; juist ook op geloofsgebied. En als EO willen we de migrantenkerken graag meer representeren dan we nu doen. In deze functie van SOFAK komt dit voor mij bij elkaar: we ondersteunen migrantenkerken die dat nodig hebben financieel en komen tegelijkertijd met hen in contact om hen ook binnen de EO een stem te geven.”

Daarnaast komt ook Marjolein Hekman het bestuur van SOFAK versterken als secretaris. Marjolein is combineert de functie van voorganger bij ‘De Binnenwaai’ in Amsterdam met werkzaamheden als medewerker toerusting bij SKIN (Samen Kerk in Nederland). Marjolein: “Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid internationale en migrantenkerken hier in Nederland en ook hoe velen van hen diaconaal en pastoraal aanwezig zijn in hun directe omgeving. Ondanks beperkte financiële middelen en soms lastige situaties lukt het hen om kerk te zijn en om handen en voeten te geven aan hun geloof. Ik vind het waardevol dat SOFAK hier een financiële bijdrage kan leveren en als secretaris help ik hier graag aan mee.”

Madelon Grant, voorheen voorzitter van SOFAK, treedt terug uit de functie van voorzitter van het bestuur. Zij blijft wel betrokken als algemeen bestuurslid. “SOFAK heeft tijdens de coronacrisis gemerkt hoe waardevol het is om als fonds een scharnierpunt te zijn voor solidariteit tussen kerken en christenen. Dankzij onze donateurs, die de internationale en migrantenkerken een warm hart toedragen, hebben we veel kerken deze moeilijke tijd door kunnen helpen. De komst van Jurjen en Marjolein is een prachtige versterking van onze organisatie. Namens het bestuur heten we beiden van harte welkom.”