Een pastor uit Eritrea & SOFAKs penningmeester

Hallo, mijn naam is Yoseph Woldai en ik ben in 1954 in Eritrea geboren, Mijn vrouw heet Zmam Gebre en we hebben twee kinderen, namelijk Woldai en Senait. In 1975 heb ik vanwege de oorlog Eritrea verlaten en ben ik naar Saoedi Arabië gegaan waar mijn christelijke leven begon: in 1997 werd ik opnieuw geboren. Voordat ik Saoedi verliet in het einde van 2001 was ik aan het preken en onderwijzen en maakte ik onderdeel uit van de kerkleiding in Rhema Church in Jeddah, Saoedi Arabië. Vanwege de vervolging van onze kerk in Jeddah ben ik ontsnapt en Saoedi Arabië ontvlucht en heb ik in Nederland vanwege de vervolging asiel aangevraagd.

Ik woon nu in Almere met mijn familie en ben lid van de Eritrese kerk in Amsterdam. Ik ga verder met het dienen van de Heer door het preken en onderwijzen. In 2010 waren twee Eritrese kerken in Amsterdam samen gegaan en toen ben ik een van de leiders geworden van de Philadelphia Eritrean Church Amsterdam terwijl ik in Almere woon. Door de wil van God heeft de Eritrese kerk een nieuw begin gemaakt waarin ik een voorganger van de kerk mag zijn. Hiernaast werk ik als vrijwilliger voor Bible League en ben ik in oktober 2013 begonnen als de nieuwe penningmeester van SOFAK. De jaarrekening was een grote taak, deze is ook weer gereed en zal binnenkort op www.sofak.nl te vinden zijn. De periodieke ondersteuning in 2013 is hetzelfde gebleven als in 2012, dit willen we in 2014 gaan uitbreiden. Een ander resultaat van 2013 is dat de bekendheid van SOFAK groter is geworden, er meer contacten zijn opgebouwd en het bestuur is uitgebreid. Ik ben blij van SOFAK lid te zijn en mee te kunnen werken aan de relatie tussen de verschillende kerken. Hoewel er vaak muren en culturele verschillen zijn die ons scheiden, moeten we die doorbreken om samen te werken, het is immers één koninkrijk waarvoor we ons allemaal inzetten!