Terugkijken op een geslaagde Pastoresdag 2019!

Het is een mooie, zonnige zaterdagochtend in Amersfoort. Langzamerhand komen ze binnendruppelen, de deelnemers aan de SOFAK Pastoresdag op 18 mei. De zaal vult zich en onder begeleiding van pianomuziek zingen we samen een aantal liederen. Sommige zijn bekend, andere zijn wat minder bekend. Met het laatste lied zetten we de toon van de dag: ‘Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan’.

Want de mensen die elkaar vandaag ontmoeten, komen uit allerlei plekken in Nederland, waar zij hun kerk hebben: van Rotterdam tot Den Bosch, van Amersfoort tot Maastricht. Zij spreken allerlei talen, van Oromo tot Frans, van Karen tot Farsi en Engels. De rijkdom van de wereldkerk in Nederland is goed zichtbaar!

Eén keer in de twee jaar nodigt SOFAK de kerken in haar netwerk uit voor de Pastoresdag. Omdat het fijn is voor de kerken en bestuursleden van SOFAK om elkaar af en toe persoonlijk te ontmoeten en te horen wat er aan beide kanten speelt.

Het programma van de Pastoresdag draait om het thema ‘Gezond leiderschap is een gezonde kerk’. Verschillende sprekers houden verschillende workshops: Samuel Lee, Betty Tjipta Sari, Herman Bouma, Ola Asubiaro en ondergetekende delen hun kennis en ervaringen.

Wat mensen meenemen als belangrijkste boodschap? ‘Ik moet meer de tijd nemen om in mezelf te investeren, dat is ook goed voor mijn kerk’. ‘Ik ben meer na gaan denken wat ik kan betekenen voor mijn buren’. ‘Ik ben echt gezegend door de workshop over postmoderne jeugd, geweldig!’

Zo maar enkele opmerkingen na afloop van de dag.

Met een dankbaar gevoel voor alle bemoedigende verhalen keer ik aan het einde van de dag huiswaarts.

Madelon Grant, voorzitter SOFAK.IMG_3919