Even voorstellen: nieuw bestuurslid

Foto JanWIk ben Jan W. van Bruggen en sinds januari mag ik deel uitmaken van het bestuur van SOFAK. Ik ben getrouwd met Marry en heb twee zonen Marc en Eric, respectievelijk 22 en 25 jaar oud. Ik ben lid van De Brug in Amersfoort en zit daar in de zendingscommissie. In het verleden ben ik betrokken geweest
bij zendingswerk (CAMA en Interserve) en studentenwerk (IFES). Ik heb mijn (betaalde) werkzame leven afgesloten en doe nu op verschillende manieren vrijwilligerswerk (o.a. Stichting Present, Voedsel-
bank en de kerk) Andere vrijetijdsbestedingen zijn lezen en lange wandelingen.
Dat ik nu deel uit mag maken van het SOFAK bestuurvind ik een hele eer. Om te mogen bijdragen aan de opbouw van de allochtone kerk in Nederland is een enorme eer en uitdaging. We kunnen zoveel leren van deze kerken met vaak een heel andere cultuur en beleving van het geloof. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen om mensen van hun eigen cultuur te bereiken vind ik bewonderingswaardig.
Mijn wens en droom is dat de Nederlandse en de allochtone kerken elkaar zullen gaan ontdekken, elkaar waarderen en versterken en zo samen de veelkleurigheid van de kerk mogen weerspiegelen.