SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Even voorstellen: bestuurslid Gé Drayer
apr 8th, 2019 by Madelon

Gé foto klein

Mijn naam is Gé Drayer. Ik ben gepensioneerd predikant – in kerkelijk jargon heet dat dat ik geëmeriteerd ben. Sinds het jaar 2017 ben ik bestuurslid van SOFAK, sinds 2018 als vicevoorzitter. Voor die tijd wist ik dat er een organisatie was die SOFAK heette, maar wat die precies deed, wist ik niet. Inmiddels ben ik goed op de hoogte en al weer ruim anderhalf jaar nauw betrokken bij het werk van SOFAK ten dienste van die kerken in ons land die gesticht zijn door christenen uit andere culturen, c.q. landen.

Contacten met christenen uit andere landen zijn in mijn ogen altijd verrijkend: ze leren je dat onze manier van God dienen, loven en aanbidden niet de enige is. Ze leren je iets van de veelkleurigheid van Gods Wereld en daardoor kun je oog krijgen voor je eigen beperkingen, voor wie je zelf bent en ook voor je eigen rijkdom en mogelijkheden om daarvan te delen. Uiteindelijk leren ze je dat Gods grootheid en genade nog groter is dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Vlak na mijn pensionering ben ik gevraagd toe te treden tot het bestuur van SOFAK o.a. vanwege mijn kennis en ervaring in het diaconaal maatschappelijke werk van de kerken (zeg maar: het kerkelijk ontwikkelingswerk) in met name die gebieden in de wereld waar veel nood is. Contacten met christenen uit andere culturen heb ik zo mijn hele werkzame leven gehad. Die contacten hebben me ook heel erg gevormd tot wie ik ben: ik heb veel te danken aan mijn medebroeders en zusters van over de hele wereld. Door mijn werk als vicevoorzitter van SOFAK hoop ik ook iets te betekenen voor hen die zich vanuit het buitenland in ons land hebben gevestigd.

De visie van SOFAK dat Christus’ kerk één is en dat dat uitkomt in het samen steun geven aan de kleine kerken die door migranten die hier zijn komen wonen gesticht worden en zo van elkaar te leren en elkaar te verrijken. Deze zg. jonge migrantenkerken hebben het vaak erg moeilijk om een plaats te vinden om bijeen te komen en om financieel op eigen benen te staan. Mede door het werk van SOFAK krijgen ze daar de kans voor zonder hun eigenheid en waardigheid kwijt te raken: ze mogen kerk zijn op hun manier. Tegelijk hopen we dat er ook een samenwerking tot stand komt tussen gevestigde en migrantenkerken – eerlijk gezegd: dat blijkt heel moeilijk te zijn, afgezien van een paar goede uitzonderingen.

Wat zou het geweldig zijn als we in de komende jaren –mede door het werk van SOFAK– goede contacten zien groeien tussen kerken bestaande uit Nederlanders en kerken bestaande uit medelanders! Het zou voor mij de verhoring van een gebed zijn.

SOFAK Voorgangersdag 2019: ‘Gezond leiderschap is een gezonde kerk’
apr 5th, 2019 by Madelon

Kom en ontmoet christenen uit alle windstreken van de wereld op de Voorgangersdag van SOFAK op 18 mei! Met inspirerende sprekers, workshops, muziek en tijd voor gebed, ontmoeten wij elkaar rondom het thema ‘Gezond leiderschap is een gezonde kerk’.

Stichting SOFAK ondersteunt internationale en migrantenkerken in Nederland om tot volwassenheid te groeien als kerk en probeert ook in Nederland meer bekendheid te geven aan de vele migrantenkerken die wij rijk zijn.

Tijdens de Voorgangersdag die we om het jaar organiseren, willen we alle kerken en christenen die betrokken zijn bij dit werk van harte uitnodigen om samen te vieren dat wij één zijn voor de Heer. En dat Hij ons ieder verschillende talenten gaf voor verschillende vormen van bediening, waar we van mogen genieten.

Workshops op 18 mei:

  1. Een financieel fitte gemeente
  2. Aansluiten bij de wijk waarin je kerk bent
  3. Investeren in jezelf = investeren in je gemeente
  4. De andere generatie: een echte uitdaging!

En verder:

  • goede muziek
  • lekker eten
  • tijd voor gebed
  • ontmoeting en inspiratie

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 18 mei 10:00-15:30

Lokatie: Wijkgemeente De Brug, Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort

Onkosten: voor deelname vragen we een bijdrage van € 10,-. Reiskosten kunnen door SOFAK worden vergoed.

Meer informatie en aanmelden: (graag uiterlijk 10 mei) via [email protected]

Mis het niet!

Bereikbaarheid:

Met openbaar vervoer:

Vanaf station Amersfoort: stadsbus 8 richting Schuilenburg, uitstappen halte Euterpeplein (3 minuten lopen). Of stadsbus 17 richting Leusden, uitstappen halte Nijenstede (9 minuten lopen).

Met de auto:

Neem vanaf de A28 afrit 8 richting Amersfoort/Hoevelaken.Sla na de afrit linksaf de Hogeweg op, dan tweede weg linksaf de Ringweg Randenbroek in. Na 500 meter ligt De Brug aan de linkerkant. Parkeren is gratis.

Jaarverslag 2018 online!
apr 5th, 2019 by Madelon

Het jaarverslag van SOFAK in 2018 is nu hier beschikbaar! Lees hierin o.a. meer over de kerken die we gesteund hebben in hun projecten, in deelname aan het Umojatraject, en in hun theologie-studie.

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa